سوالات-پرورش-و-نگهداری-حیوانات-هشتم
-
شش نمونه از نیازهای بشر که توسط حیوانات تامین میشوند را نام ببرید
- ص 82 جدول 6-1
- گوشت مرغ،
- انسولین (گاو)،
- عسل (زنبور عسل)
- چرم (گاو)
- تخم مرغ (مرغ)
- پشم (گوسفند)
-
مشاغل مرتبط با پرورش و نگهداری حیوانات اهلی چند دسته است
- ص 83
دو دسته:
- شغل برخی افراد پرورش و نگهداری حیوانات اهلی است. آنها فراوردههای این حیوانات را در بازار میفروشند.
- برخی دیگر، محصولات گروه نخست را فرآوری میکنند
-
- چند محصول فرآوری شده حیوانی را نام ببرید
- ص 83
- ماست، خامه، کره، پنیر، و نخ پشمی
-
مراحل پرورش حیوانات اهلی را نام ببرید
- ص 84 شکل 6-2
- آمادهسازى محل نگهدارى و پرورش
- تهیه خوراک سالم
- خرید حیوان
- مراقبتها حین نگهداری و پرورش
- برداشت محصول
- فروش محصولات
-
- چهار وسیله و ابزار مورد نیاز در زنبورداری را نام ببرید
- ص 85
- کلاه، دستکش، کندوی خالی، دودی
-
چهار دستگاه مورد نیاز برای پرورش حیوانات اهلی را نام ببرید
- ص 86 جدول 6-5
- دودی
- مادر مصنوعی
- دستگاه جوجه کشی
- پمپ هوا
-
چهار ابزار و وسیله مورد نیاز برای پرورش جوجه گوشتی را نام ببرید
- ص 86 شکل 6-4
- آبخوری
- جعبه نگهداری جوجه
- دان خوری
- بتادین و آب پاش
-
- جعبه نگهداری جوجه باید در چه دمایی نگهداری شود
- ص 87
- حدود 25 درجه سانتی گراد
-
- برای صدعفونی کردن جعبه نگهداری جوجه از چه مادهای استفاده میشود
- ص 87
- بتادین
-
- ویژگی پوشال مناسب برای نگهداری جوجه را بنویید
- ص 87
- پوشال نجاری باید خشک و تمیز و تازه باشد. پوشال ریز و پودری مناسب نیست
-
برای تامین دمای مناسب جعبه نگهداری جوجه از چه وسیلهای استفاده میشود؟
- ص 87
: برای تأمین دمای جعبه لازم است تا سن چهارده روزگی جوجه، از لامپ رشتهای 60 وات و پس از سن چهارده روزگی از لامپ کم مصرف 40 وات استفاده کنید.
-
چند درصد هزینههای پرورش حیوانات اهلی مربوط به هزینه خوراک آنهاست؟
- نزدیک 15 درصد
- نزدیک 30 درصد
- نزدیک 60 درصد
- نزدیک 80 درصد
- ص 89
نزدیک 80 درصد
-
در هر متر مربع چند جوجه مرغ بومی را میتوان تا سن سه ماهگی نگهداری کرد؟
- تعداد 4 جوجه
- تعداد 8 جوجه
- تعداد 10 جوجه
- تعداد 12 جوجه
- ص 89
تعداد ۸ جوجه
-
سه نمونه از بیماری جوجهها را نام ببرید
- ص 89 شکل 6-9
نیوکاسل
برونشیت
آنفولانزا
-
- دوره کنترل رشد و سلامتی جوجهها هر چند روز یکبار است؟
- ص 91
- هر ده روز یکبار
-
در بررسی تغییرات ظاهری جوجهها چه مواردی بررسی میشوند؟
- ص 91 جدول 6-7
- وزن بدن
- پرهای بال
- پرهای پشت و گردن
- تاج
- پا و پنجه
-
تعویض بستر جوجهها باید تقریبا هر ............. روز یکبار، با استفاده از ........... و ............ انجام شود
- ص 92
- پانزده
- ماسک
- دستکش
-
بستر قبلی جوجهها کود بسیار مناسبی برای ........ است. این کود مناسب .................. نیست
- ص 93
- درختان
- گیاهان گلدانی و آپارتمانی
-
- جوجههای گوشتی در چه سنی آماده فروش میشوند؟
- ص 93
- مرغ در 3 ماهگی و بلدرچین در 42 روزگی
-
چهار مورد از هدفهای آبزی پروری را نام ببرید
- ص 92
- تولید و تأمین بخشی از نیازهای پروتئینی؛
- بازسازی و افزایش ذخایر آبزیان ارزشمند دریایی و رودخانهای؛
- معرفی و جابه جایی گونههای مناسب؛
- تولید ماهی برای صید ورزشی (صید ماهی با قلاب)
- تولید طعمه برای صیدهای تجارتی؛
- تولید ماهی و سایر آبزیان برای نگهداری در آکواریومها
- گرفتن مواد آلی موجود در آب فاصلابها پس از تصفیه؛
- تولید مواد دارویی؛
- تولید مواد زینتی
- تولید غذای زنده کوچک برای آبزیان پرورشی با ارزش؛
- تولید غذای دام وطیور؛
-
ارزش بیولوژیکی گوشت ماهی را شرح دهید
- ص 94
گوشت ماهی دارای ارزش بیولوژیکی بالایی است. ارزش غذایی ماهیها با گوشت قرمز متفاوت است. گوشت بیشتر ماهیها منبع سرشار ویتامینهای آ و دی است. ماهی اقیانوسها حاوی دو عنصر کمیاب ید و فلوئور است. درصد هضم و جذب پروتئین ماهی هم بالاست.
ماهی و سایر آبزیان به عنوان منبع خوب پروتئین، روی و آهن شمرده میشوند و بارزترین مزیت آنها وجود اسیدهای چرب از خانواده امگا 3 و امگا 6 است، که در کاهش فشار خون، بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و کاهش بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان مؤثرند.
-
چهار نمونه از تجهیزات آکواریوم را نام ببرید
- ص 95 شکل 6-14
- پمپ هوا
- فیلتر
- بخاری
- ماسه
- آکواریوم
- شیلنگ هوا
-
- دلیل کاشت آبزی در آکواریوم چیست؟
- ص 97
- کاشت گیاهان آبزی در آکواریوم به پاالیش آب آکواریوم و نزدیک کردن محیط آکواریوم به شرایط زندگی طبیعی ماهی کمک میکند.
-
- چند ساعت پس از پر کردن آکواریوم میتوانید ماهیان را به آب منتقل کنید
- ص 97
- 24 ساعت
-
چرا باید 24 ساعت پس از پر کردن آکواریوم، ماهی را به آن منتقل کرد
- ص 97
زیرا پس از این مدت گازهاى محلول در آب به تدریج از آن خارج میشوند و در ماهی ایجاد مسمومیت نمیکنند.
-
در هنگام خرید ماهی سالم به چه مواردی باید توجه کرد؟
- ص 98
- باله و دم ماهی سالم باشد.
- رنگ ماهی شفاف باشد و رنگ پریده نباشد.
- روی بدن ماهی، زخم و خالهای سفید وجود نداشته باشد.
- ماهی گوشه گیر نباشد.